Sunday, November 23, 2008

Salju d BONN

Yippieeeeeeeee...yessssss...yesszzzzzzzzzzzzz...Salju...Salji...Snow....Finally aku berjaya gak tgk salji...first time in my Life ok....opssssssssssssss....mmg la ak selalu pi oversea(statement hanssssszzzzzzzz.....hehehe) tp setiap kali pi autumn atau summer....so biler tgk salji aku jadik 'gayat'...aku bersyukur Allah swt bagi aku peluang tgk salji....actually dr semalam dh salji tapi tk byk...arini....mase aku dok taip ni salji dok turun lebat kat luar...tp tk leh nk amik gambar...GELAP.....tapi mmg cantik...aku rase kat UK pun dh snow...base on blog Rosmin d Durham...
Aku akan post gambar once aku dpt pic yg ok2...btw aku nk ucapkan TQ kepada pembaca blog aku kt Argentina tu...hmmmmm...biler nk dtg Jerman...aku tau nk bwk ko ke mana...hehehe...opsssssssssssssss....
ok guys...its the time of the month again...so I akan senyap seketika...but I will post gambar2 snow...cheerssssssssssssss...

Wednesday, November 19, 2008

Tribute to Jamie...Mimi n Amin...

Dear frenz...aku sebenar nyer tersentuh ngan tulisan tiga bloggers ni...korang boleh baca blog2 depa kat ruangan blog yg ade kat tepi blog aku ni...buat Jamie....entree blog ko yg terkini mmg menyentuh hati...I terpikir sejenak ttg diri...mmg byk benar nyer kata2 yg tertulis tu...I percaya BUKAN SUME ORG NAK BERKAWAN DGN KITE DAN BUKAN SUME ORG BOLEH JADIK KAWAN KITE...time2 mcm ni aku teringat satu ketika dulu ade sorang kenalan aku penah cakap kadang2 bukan salah kite atau salah org yg kite nk berkawan tu tapi ini lah asal kejadian kite...dah tuhan jadik kan kite mcm ni...tk de chemistry...kadang2 kite rase org tu la yg terbaik tp sebenarnyer bukan...itu cuma mainan perasaan kite...tapi Insya-Allah melalui mase kite akan terima hakikat yg kite bukan disenangi oleh sume org...dia tidak membenci...dan dia juga tidak selesa dgn kite...lumrah kehidupan...so sebagai menghargai kata2 tu aku nk quote beberapa potong ayat dr blog Jamie yg aku kira worth sharing...

"Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita"
Aku mmg setuju benar...kite terlalu leka dgn pintu yg telah tertutup tu smpai kite terlupa nk tgk pintu yg dh lama terbuka kt depan kite...buat yg penah melalui nyer...percaya lah...jangan pandang belakang...kehidupan harus diteruskan...biarlah ia menjadi kenangan...kite tidak mungkin akan lupa kan ape yg ade di belakang pintu tu tapi kite harus pasrah bahawa kehadiran kite tidak lagi diperlukan dibalik pintu itu...tanggungjawab kite telah selesai...move on..."Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang"..."Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam. Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang disekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis"
Aku tk tau la korang yg lain pikir mcm maner tapi aku mmg tersentuh ngan kata2 yg Jamie masuk kan dlm blog dia...thats why aku nk syer ngan korang...
Satu lagi aku tertarik ngan kata2 ORIGINAL dr blog Amin...aku rase its apply to everybody yg pernah melalui nyer...aku harap Amin tk kisah aku syer ngan yg lain2...well blog are suppose to be shared...hmmmm..


"i now understand, redha and to some extend really am sorry with the the days you've wasted on me when we were together... i could finally say this in my heart: "am glad that you meet the person you love"

Hang in there buddy...you will get over it Insya-Allah...tapi ape pun sentiasa ingat..."Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang"...

Buat Mimi...life has it ups n down...you just have to be strong...HIJRAH...Insya-Allah itu yg terbaik...always remember when everything else fail...you still have your faith..."Mistakes are painful when they happen. But years latter collection of mistakes is called experience, which leads to success...Insya-Allah..." the beauty is that there's always hope..."Allah swt answers prayers in 3 ways...HE says yes n gives u what u want...HE says no n gives u something better...HE says wait n gives u the best in HIS own time...waulahualam"


Well aku rase mood blog ni agak ke arah jiwang2 lak...opssssss...ape pun aku tulis ni atas dasar persahabatan...tk de kaitan dgn yg hidup atau yg telah mati...ini lah kehidupan kite tk penah leka ngan melakukan kesilapan...aku jugak penah lalui yg kalian lalui ini...its hard but aku bersyukur aku sampai ke sini Insya-Allah hijrah ini yg terbaik buat aku...kalian juga mampu mengharungi nyer...btw kalu korang ade mase lawat2 blog ROSMIN DURHAM...dia ade collection of playlist yg aku suke....especially clip video JANGAN ADE BENCI...




Casey


Jangan Ada Benci


Andainya ada di antara kita nanti Berubah hala serta janji Jangan ada benci Suka dan duka dilalui Jadikan kenangan di sudut hati


Andainya cita-cita tidak kesampaian Ikatan murni terputus di pertengahan Jangan dikesalkan Jangan lantaran kegagalan Kita saling berdendam saling bermusuhan


Ungkit-mengungkiti Sakit-menyakiti Memusnahkan diri


Kita harus tabah dan bersedia


Cekal hadapi kemungkinan yang tiba


Kadangkala yang berlaku Di luar kemahuan kau dan aku


Hayati lah lirik lagu ni...kalu korang hayati...its not about luv...This Is My All Time Fav...hmmmm...mase aku Management Trainee kat L&G kita org kena hafal lirik lagu ni ok...uuuuuuuuuuuuuuu...mase tu mmg la BOSAN!!!!...tapi la ni aku appreciate lak lirik tu...

Monday, November 17, 2008

KangKung n Kunyit...

Hai...buat mrk2 yg dok bagi komen I tima kasih byk...I mmg baca tp mcm I ckp dulu I tk leh la nk ulas sume komen yg masuk...blog kite FAMOUS so ramai sgt(uuuuuuuuuuuuuuuu...kuasa tak statement mcm ni...hehehehehe)....Ok la arini I kuar dari tabiat biasa I blog waktu hari biasa...actually arini ade MISCOMMUNICATION(okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...very COMMON kat Jerman NI!!!!!!!) pasai jadual kelas....
Ok la itu tk penting kalu I dok citer pasai jadual kang aku emo ade gak org Jerman yg kena hempuk(ooooooooooooooooooooooo....Janszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....opsssssss)...actually tgh td ade depa dok check bilik(ala2 inspection bilik asrama...KUASA TAK korang bilik aku ala2 kena amik gambar sbb ade LUMUT kt dinding...HeLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...hina ok...depa mmg particular pasai bebenda mcm ni...reason being...inspector tu kate sbb aku tk bukak tingkap so lumut membiak atas dinding bilik...HELOOOOOOOOOOO...depa boleh la bukak tingkap bilik ala2 lemak byk...I yg CUte ni maner tahan sejuk....hmmmmmmmmmmmmmm...no komen la ngan org Jerman ni...Masalah nyer mase dia dok mengomel aku tk tau dia ckp ape...sbb dia ckp JERMAN!!!!!!...so aku tk pasti dia nk saman aku atau ape!!!!!...kt sini sume benda SAMAN!!!!!...ishhhhhhhhhhhhhhhhhh.....tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...so kesimpulan nyer as usual aku kena pi international ofc...suruh depa call asrama aku tanyer APE KES??????...korang doa2 la utk aku...Kejisssss Ok...
Ok actually topik aku bukan pasai tu...tapi pagi td aku baca emel dr Ratu Sepanjang Zaman KPKT...Miss Nonie Abegail de la Dayak's...ok...korang tak perlu tau la dia sape tapi mmg jelita org nyer...almaklumlah kacukan Cina n Iban...dia ni penah dinobat ratu Rumah Panjang Tiga Purnama berturut2...hehehehe...n aku jugak baca Blog Amin ttg kunyit...actually secara kebetulan kot topik emel dari Nonie pasai KangKung manakala topik blog amin lak pasai kunyit...aku ketawa sorang2...dua benda ni mmg byk kenangan buat aku...Citer Nonie mudah je...aku nk syer ngan korang...dia kate pekerja yg bagus umpama KangKung...buang kat maner pun dia melata(hidup la tu gamak nyer)...n di samping tu ia boleh jadik makanan...yg kaya...yg miskin...sume makan kangkung...berkhasihat la gitu....itu kate nyerr org2 yg bagus buat keje kat ofc...kite boleh la sama kan mereka ngan kangkung...bagi yg malas lak aku quote bahan utama dalam resepi Amin...KUNYIT...utk makluman korang...kunyit ni kalu korang pegang ia akan meninggalkan kesan kuning kat tangan...kesan nyer lama...baru hilang...di samping tu jugak bagi org2 pompuan kunyit ni ade pengaruh besar...hehehehe...aku no komen tapi MiMi mungkin ingat kejadian kat umah dia kt Penang mase kami buat master dulu...aku pelik sbb hsemate dia minum air KUNYIT aku tanyer ngape dia kate sbb TUTTTTTTTTTTTTTTTTT...aku gelak besar...syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyssssssssssssssssssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhh...tu je la citer aku utk arini..so lain kali kalu korang makan KangKung or makan Kunyit ingat2 la citer aku ni......

Sunday, November 16, 2008

Muenster...Muenster...alles klar...schuun...











































































Hai everybody...hmmmmm...sihat ke...ok la aku nk citer kat korang ari jumaat, sabtu n ahad aku pi Muenster...salah sebuah bandar M√ľnster...bandar ni terletak di North Rhine-Westphalia...opsssssssssss...terbelit lidah ok...korang jgn risau...aku pun masih konpius ngan sistem pentadbiran kat Jerman ni...ape pun Jerman amalkan sistem federal so sama mcm M'sia...depa ade kerajaaan persekutuan n kerajaan negeri...so aku rase Westphalia ni salah satu wilayah la kot(hmmmm...mungkin kombinasi beberapa negeri....dlm konteks M'sia...) kalu slah...korang anggap je betul...Perjlnan aku ke sini ambik mase 2 jam keretapi laju...kos nyer XXeuro...perjalanan keretapi nyer seronok...sbb dia lalu beberapa bandar yg aku kira 'cute'....Yg sebenarnyer aku pi ke Muenster ni sbb nk jumpe kawan baru aku...nama dia Cik Rose...yessssssss....mmg baik giler dia ni...terharu sangat ngan layanan dia...korang jgn tk tau aku kenal dia melalui ucapan salam perantauan dalam utusan malaysia...hmmmmmmmmmmmmm...biasa la aku....redah je....dia ni lecturer dlm bidang health sc dr USM Kubang Kerian...lecturer mengajar bakal2 DOKTOR ok...uuuuuuuuuuuuuuuuuuu....bidang dia susah aku nk sebut...tapi ade kaitan ngan perubatan la...dia ni mmg pandai masak...siap buat bekal bagi kat aku....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....I miss M'sia...dia dh dok sini tiga tahun so dh paham masalh org2 yg baru sampai kt Jerman ni...Ok cite balik pasai Muenster ni...bandar ni mmg ade terkenal sebagai bandar Universiti...daripada lebih kurang 270,000 penduduk nyer 50,000 adalah terdiri daripada pelajar...terdapat 8 universiti kat sini...utk makluman korang Institut Max Planck...hmmmmmmm...bagi yg tk tau Inst ni mmg famous dalam bidang Biomedcine n byk research dlm kanser...terletak kat sini gak...so Cik Rose yg aku jumpe tu bukan la calang2 org...syhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Muenster...Muenster...Gambar je...




































































hmmmmmmmmmm...aku rase aku kena ade facebook so korang boleh tgk gambar lg byk....setuju tak...he...he...he...

Wednesday, November 12, 2008

I Luv Cologne

















Well semlm...11 Nov...adalah permulaan Cologne Carnival...aku tk tau ape fungsi Carnival ni(hmmmmmm...perlu ke detail!!!!!!)....so kawan2 aku ajak pi...secara kebetulan kami tk de kelas n Carnival ni start jam 11am so kami pun ape lagi...btw kalu kat Jerman ni student je sume pengangkutan awam FREEEEEEEE!!!!!!...jgn jeles...n Cologne lebih kurang 40 minit je...dekat ok...tk yah citer...tgk je gambar2 ni...I likeeeeeeee....btw depa sume MABUK OK!!!!!...daging BABI pangang di jual merata!!!!!!!...hmmmmm...so nk kena samak ok...opsssssssss.....

Carnival Part 1






















I LUVVVVVVV itTTTTTTTTTTT...what else to say...Guys make sure datang 11.11.....the carnival Starts ok.....

Cologne CARNIVAL....












I Luv It...Luv It...LuV it...LUvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvit....



Sunday, November 9, 2008

Ekonomi semakin MERUNDUM...

Hai sume...well mcm biasa la biler wknd byk la isu nk di tulis...satu benda yg I rase sume org dok berceriter ialah keadaan ekonomi global..aku tk tau mcm maner korang kt M'sia percieve benda ni...tapi kalu kt Europe ni mmg its THE THING!!!!!...sume org dh mule bimbang kesan nyer...depa kate kesan first wave nyer akan dirasai lps Krismas nnt...sbb la ni depa tgh kumpul figure utk tutup akaun tahun ni so...dh nmpk la kesan2 ngeri nyer...aku begitu tertarik ngan review dlm konteks M'sia yg diberi oleh Tun Mahathir dlm blog dia...aku rase itu la keadaan sebenarnyer...in fact kesan kali ni akan jadik lebih teruk dr tahun 1997 dulu...sbb mase tu dulu its only at the Asian region only...tapi la ni its a global phenomenon...in fact America's nyer keadaan is the worst..the whole financial system collapse...BRETTON WOOD dh gagal...benda ni la Tun Mahathir cakap mase tahun 1997...dia hentam polisi Bretton Wood yg wujud lps WW2...sbb ia nyer berat sebelah n byk kelemahan...tapi mase tu sume org tk nk dgr...sume org ckp Tun Mahatir ni psiko...syok sendiri...dia umpama kucing dlm kelompok harimau...opssssss....
Korang blh baca mcm maner bersungguh Tun mase tu...baca la buku Tun "Selected Letters to World Leaders"...tgk kat ruangan di maner Tun merayu Presiden Perancis(hmmmmmmmmmmm...korang jgn tak tau Tun ngan Francois Mitterand mmg rapat giler ok...)...depa rapat sampai Tun Hasmah blh d beri guru bahasa French ok...hmmmmm...
so aku harap kite sume berdoa kesan tu kite dpt hadapi bersama...ini isu global...byk dah syarikat2 global buang org...CITIGROUP akan buang org 9,100 org dlm tempoh 12 bulan akan dtg...Mettel Inc syrkt pembuat alat permainan kanak2 terbesar akan buang 1,000 pekerja...syrkt berkaitan kewangan Goldman Sachs(hmmmmm kalu tk salah M'sia penah pakai khidmat syrkt ni...kalu tk salah la) akan berhentikan 3,200 pekerja...General Motor n Ford juga telah mengumumkan kerugian berbillion dollar dan dalam rangka membuang pekerja...kalu kat Asia Tenggara lak DBS Group akan berhentikan pekerja di Hong Kong n S'pura...scary la biler tgk figure2 ni...
kt M'sia pun dh byk tanda nyer...EPF nyer langkah...bajet tambahan...itu sume sebenarnyer tanda awal baru...In fact ae yg ramal M'sia nyer growth rate 0% next year...ewwwwwwwwwwww...ngeri ok...tapi korang rase makcik2 kt kampung kisah tk pasai kemelesatan ekonomi global...hehehehehe...ape kate org Bota...org Chemor...org Marang...org Kulim..org Wakaf Che Mek....opssssssssssssssssssss...sekadar menyebut beberapa tempat yg I consider Ulu...ewwwwwww.....

Saturday, November 8, 2008

Chili's d Bonn...











Ok aku nk citer arini aku pi makan kt Chilli's(thank u Nik n Wid)...ni restoran India Muslim kat Bonn...dekat je dgn downtown Bonn...boleh jln kaki...n tempat dia kat area Islam so byk kedai2 halal kat sini...in fact Masjid Arab pun kat sini(aku br tau arini ok...cisssssssss...selama ni aku pi solat jumaat aku tk perasan pun)...ok...restoran ni mmg BEST...uncle pemilik tu ingat aku dr India(hmmmmmm....nyesal tk blaja ckp Hindi...)...dia dok ckp2 hindi ngan aku...tapi aku boleh agak...dia tanyer aku dari India ke...aku kate tak...WITH VERY STRONG BRITISH ACCENT...hmmmmm...ape lagi dia ingat aku org British lak...HELOOOOOOOO..dh ramai sgt org India kat UK sampai sume org ingat org kulit India n ckp omputih sume dari Britain...kejisssssss...so biler aku ckp dr Malaysia...dia terus senyum lebar..dia biasa ngan org Malaysia...hmmmmmm...dah terbukti org Malaysia suke MAKAN MAMAK!!!!!...
so aku pun order la Nasi Ayam Briyani n Air ala2 yoghurt(lupe lak nama dia....cissssssss)...mmg sedap so sume tu harganyer 9euro....hmmmmm...not bad huhhhhhh...jgn convert korang anggap je mcm RM9...mmg berbaloi....well THIS IS MY FAV PLACE TO EAT kat BONN...buat mase ni la...sbb aku dgr ade restoran ayam goreng halal kat area ni tapi aku tk jumpe lagi...yessssssss....biler jumpe nnt aku bagi review kat sini....
mmg byk choice kat restoran ni so korang tk kan miss masakan mamak or Malaysia...so sesiapa yg dtg Bonn next time tunggguuuuuuuuuuu....
btw Yeen aku dh tau KFC halal kat Paris...mmg ade... ko kena naik Metro/RER menghala ke Les Halles Station dan biler sampai jalan menghala ke Centre Pompidou...keluar je dari situ ko akan nmpak KFC...yesss.....tk sabar nak ke Paris....Yeen kalu ko dh pi nnt bagi review kt blog ko ok...ok sume...sudi2 kan la ke Bonn...ade Chilli's OK..he...he...he...

Osama..Obama..O'MaMa...

Hai sume...lama tk menulis kat blog ni...syukur dah abis dah exam...oshhhhhhh....well tuk makluman U all kat sini mmg tiap2 bulan ade exam...pelbagai bentuk...Take Home(hmmmmm...not as easy as u would imagine)...Exam bertulis...Book Review...Oral Presentation...and paper writing...hmmmm....tiap2 bulan ok...so jgn la imagine dtg sini nk ala2 honeymoon gitu opssssssss....on top of that kena lak repair or tulis balik proposal research...time consuming tapi biler pikir balik...ape lg nk buat selain blaja...yesssssss...time2 mcm ni ade baik nyer bujang....uuuuuuuuuuuuuuuu...I cant imagine org yg dh ade famili...mmg tensen...
ape pun tima kasih atas wish n doa U all...Jai jgn tk tau exam tu for real ok...ewwwwww...Ok la since aku nk release tensen so aku nk tulis about kemenangan Obama sebagai Presiden USA yg ke 44...well aku malas nk review benda2 politik tapi aku nk citer pasai background dia...Well korang ramai dh tau yg bapa dia dr Kenya...hmmmmm...yes dia mmg Islam...I mean datuk dia dulu mmg kristian kemudian dia masuk Islam n anak2 dia dibesar kan sebagai Islam...tp biler bapak dia dtg ke USA utk blaja dia jadik Atheis...hmmmmmm...itu yg tertulis...tapi adik2 beradik tiri Obama yg lain tu(bapak dia dh ade bini sblm ke USA) mmg Islam tapi depa dh tak tinggal kat Kenya...depa tinggal kat London...Obama tu pun ade yg kate asalnyer dr OTHMAN!!!!...n nk dijadik kan citer mak dia lak lps cerai ngan bapak dia kawin lak ngan org Indon...hmmmmmm...ni pun satu lagi...Indon ni ISLAM ok...tapi dia tk amalkan Islam....well...kalu korang teliti dua2 laki mak dia ni Islam....hmmmmmmm...ntah2 mak dia Islam...opsssssssssss...ape2 pun sejarah tk leh di ubah Presiden Amerika yg akan dtg ni MMG ADE DARAH ISLAM....cume sama ada diamalkan atau tak itu persoalan lain...oh btw kedua2 insan yg jadik bapak Obama mati dlm keadaan tragis...bapak kandung dia mati dlm kemalangan ngeri di Kenya...manakala bapak tiri Indon dia lak ala2 mati sebab kanser atau ape ntah...kesian...ok balik pada citer Obama ni...adik tiri dia...yup yg bapak Indon tu ala2 kawin ngan Cina Kanada...WELL YG KORANG PATUT TAU...Cina Kanada tu mak bapak dia org KUDAT N SANDAKAN SABAH...yesssssss...Malaysian ok...in fact depa masih ade famili kat Sabah...yessssssss...Org Sabah Rock!!!!!!!...nama anak buah Obama tu SUHAILA!!!!!...hmmmmm itu kalu bukan nama Islam atau rantau sini aku tak tau nak kate ape....
well ade teori kate Obama dpt sponsor utk kempen dia dari OSAMA...opsssssssss...ape pun kite tgk je dasar dia ke atas negara2 Islam...well Chief of Staff dia...hmmmmm bagi yg tak tau pasai American Politics(heheheh...aku pun ala2 skip class ni mase tahun 3 kt UM....tk kuasa ngan lecturer Fulbright yg ajar tu...GEMUK N TUA...ewwwwwww...)jawatan Chief of Staf ni mmg penting n berpengaruh besar...well Obama lantik sorang YAHUDI TOTOK!!!!...pelantikan Rahm Emanuel tu mmg disambut riang oleh Israel...dia ni mmg dr keluarga yahudi berpengaruh kat USA...in fact dia mmg pi sekolah yahudi n pernah serve kat Israel...so tak tau la ape kesan nyer ape pun for sure la dia akan CUCUK JARUM(hahahahha....)...
oh btw...bini Obama si Michelle tu pun tk kurang hebat nyer ok...dia ni lak ade darah keturunan yahudi kulit hitam n mempunyai pengaruh besar terhadap memperjuangkan perhubungan harmoni yahudi kulit hitam dan yahudi2 lain kat USA...hmmmmmmm...there you go.....we just have to wait n see.....

Saturday, November 1, 2008

Minggu EXAM!!!!!....

Hai sume...selalunyer kalu hujung minggu aku akan tulis blog...tapi minggu ni tak de ape yg istimewa...kami tgh sibuk ngan exam...so bagi sume peminat setia...chewaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh....jgn risau Insya-Allah minggu depan ade berita yg hendak di blog kan...kalu ade ape2 yg kalian nak tau pun ok je...bagi je tau...nnt I tulis...
Buat member2 ofis yg selalu ikuti ruangan ni..hmmmmmmmmmm...tima ksih atas sokongan selama ini...he...he....he...Khairul jgn risua bukan setakat pembantu khas...TPM pun awak boleh jadik...amacammmmm ada berani....
ok la thats all for today...